Sustainability Week

Maandag 6 mei start de Sustainability Week van Green Office for KU Leuven. Een hele week voorzien ze workshops, debatten en activiteiten rond duurzaamheid. De eerste avond wordt afgetrapt met een gezellig openingsconcert. Wij lichten een paar activiteiten voor jullie uit.

Maandag 06/05

Symposium duurzaamheid – Politika 

Hoe kan je als student je steentje bijdragen? Tijdens het symposium van Politika kom je er alles over te weten! Content, Turtlee Green en PlantEd leggen uit hoe je duurzaamheid in je dagelijkse leven kan verwerken. Nog niet overtuigd? Achteraf kan je genieten van hapjes en drankjes!
Meer info

Pimp Je Mok workshop - Sustainability Team (SUSTT)

BYE BYE saaie mokken! Dankzij het Sustainability Team van departement materiaalkunde krijgen je koffie- en theemokken een tweede leven. Zij leren hoe je je mok decoreert van saai tot wauw!
Meer info

Dinsdag 07/05

Vegetarische eetstand – Wina 

Vegetarisch smullen aan studentikoze prijzen? Daar zorgt Wina voor! Afspraak op het grasveldje van campus Arenberg 200 van 10 tot 12 uur.
Meer info

Lezing duurzaamheid – Wina 

Dat Wina begaan is met duurzaamheid bewijzen ze door niet één, maar twee events te organiseren. Dinsdagavond kan je komen luisteren naar een lezing van Professor Tessa Avermaete. Interessant én gratis, wat wil je nog meer?!
Meer info

Woensdag 08/05

Repair Café – Green Office en Maakbaar Leuven
Is er iets kapot op je kot? Met de hulp van experten en het aanwezige reparatiemateriaal in Agora kan je kleine keukenapparaten, kleren, fietsen en smartphones herstellen. Wat een initiatief, wij zijn fan!
Meer info

Kookworkshop "Taste the Spring" – Green Office

Liefde gaat door de maag en ook Green Office begrijpt dat maar al te goed! Zij leren je woensdagavond lichte, vegetarische maaltijden koken met seizoensgroenten. Het beste van al? Je mag je culinaire creaties daarna zelf opeten!
Meer info

Donderdag 09/05

De Langste Veggietafel – EVA

Goed nieuws veggie-lovers, de Langste Veggietafel komt opnieuw naar het Hogeschoolplein. Ontdek wat de foodtrucks te bieden hebben of neem gewoon lekker zelf je afvalarme, veggie picknick mee!
Meer info

Foodprint Debate – faculteit Sociale Wetenschappen en het Instituut voor de Overheid

Een debat over de ecologische voetafdruk van ons voedsel? Met verschillende actoren uit de voedselproductieketen die hun visie over een duurzamere manier van eten geven? Interessant, dat is wel een understatement!
Meer info

Vrijdag 10/05

Infomarkt en netwerkmoment

Afsluiter van deze duurzame week is het gezellig informarktje en netwerkevent in Pangaea. Kom luisteren en snuisteren op de infostandjes en wissel ideeën uit voor toekomstige samenwerkingen. Inclusief (vegan) taart, koffie, thee en heel wat sfeer!


Dit waren lang niet alle activiteiten. Honger naar meer? Ontdek hier het volledige programma van de Sustainability Week.

Ga terug naar overzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x