Coördinator Evenementen

De coördinator evenementen is verantwoordelijk voor de centrale activiteiten van LOKO. Dit houdt in: midweek, studentenwelkom, first & last sunday, kerst plan Sjarel, Icare, activiteiten i.s.m. LOKO Alumni of Alumni KU Leuven. Ook staat hij of zij in voor de teambuildings voor LOKO, 's meiers 5, AV... Verder volgt hij of zij overlast op samen met de overlastmandatarissen en organiseren ze samen de oktobercampagne. Ook het opvolgen van werkgroepen en vergaderingen met kringen hoort bij het takenpakket.

Tijdsbesteding
Je plant jouw evenementen van A tot Z. Je stelt een begroting op, maakt afspraken met de andere partijen van het evenement. Je zorgt voor de logistiek van de evenementen en zorgt tijdens het evenement zelf dat alles in goede banen wordt geleid.

aug/okt: Planning Studentenwelkom, oktobercampagne, midweek, LOKO's first Sunday
nov/dec: Planning AB-weekend en Kerst plan Sjarel
feb: Icare
mei: LOKO's last sunday
doorheen het jaar: Teambuildings activiteiten voor AB/ 'smeiers 5/ AV, vergaderingen plannen met kringen & opvolgen van werkgroepen.

Wat wordt er van je verwacht?
Een jaar fulltime vrijwilligerswerk
Loyaliteit naar LOKO toe
Verantwoordelijkheidsgevoel
Voldoende communicatieskills, tact en zin voor compromis
Een echte teamspeler
Ervaring met het organiseren van activiteiten
Goede relaties onderhouden met kringen en studentenraden

Wat voor profiel zoeken we?
Als coördinator evenementen ben je sterk in organiseren en kan je goed met verschillende mensen afspraken maken rond de verschillende evenementen. Goed in het motiveren van vrijwilligers die meehelpen aan de evenementen en een groot engagement tonen om ook bij de grote evenementen een handje toe te steken.

Wat krijg je ervoor terug?
Een jonge en dankbare omgeving
De kans om te leren vergaderen en samenwerken
De kans om veel interessante mensen te leren kennen
De kans om mee kleine en grote studentenactiviteiten op poten te zetten
De mogelijkheid om de Leuvense eventsector te leren kennen

Vergaderingen
Als medewerker bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk goed gespreid en valt het allemaal nog wel mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp.

Werkvergadering
Als coördinator zetel je de werkvergadering van je afdeling voor. Hoe vaak deze doorgaan wisselt van functie tot functie, maar reken toch maar op minstens één keer per maand. Op de werkvergadering komen de vertegenwoordigers van de kringen van hetzelfde interessedomein samen. Je bespreekt de organisatie van evenementen en toetst al eens wat vertegenwoordigingszaken af met gelijkgezinden, voor je ze op de WV Studentenbeleid brengt.

Dagelijks Bestuur
Je bent ook welkom op de vergaderingen van het Dagelijks Bestuur om je afdeling te vertegenwoordigen. Deze gaan gemiddeld één keer per week door. Op deze vergaderingen wordt de dagdagelijkse werking van LOKO behandeld. Van wijzigingen in deelbudgetten tot goedkeuring van kleine projectsubsidies en het bespreken van kleine en grote problemen en uitdagingen voor het team.

Algemeen Bureau
Je zetelt ook in het Algemeen Bureau. Daar komen alle medewerkers van LOKO samen en wordt de vooruitgang besproken die de afgelopen twee weken gemaakt is. Het Algemeen Bureau, of AB, komt tweewekelijks samen op maandagavond, tijdens de lesweken. Het AB wordt altijd gevolgd door een kleine teambuilding: het après AB.

Algemene Vergadering/WV Studentenbeleid
Afwisselend met het AB vindt ook de Algemene Vergadering/WV Studentenbeleidplaats. Deze is altijd op vrijdagavond. Daar komen alle studentenvertegenwoordigers van de kringen samen om standpunten in te nemen en de knoop door te hakken over zaken die hun studenten aanbelangen. Daar ben je nodig om een bepaald agendapunt voor te stellen, of om je collega's mentaal te steunen. Op de Algemene Vergadering worden bestuurszaken van de organisatie besproken, op de WV Studentenbeleid gaat het over de vertegenwoordigingsmaterie. Na de AV/WV trekken we naar een fakbar om elkaar wat beter te leren kennen.

Mandaatsvergaderingen
Afhankelijk van je functie, maak je ook deel uit van die vergaderingen waar je specifiek voor verkozen wordt.

Plaatsen
1

Teamgenoten
Je werkt nauw samen met de mandatarissen evenementen. Je krijgt ondersteuning van de medecoördinatoren en het dabu.

Hoe werkt de aanstelling?
Je komt langs op LOKO, bij voorkeur op één van de wervingsavonden, of maakt een afspraak. Daar word je samen gezet met iemand die op dit moment de functie uitoefent, en die legt je uit wat het verder inhoudt; brengt je op de hoogte van recente dossiers; en geeft je de vragen die je moet voorbereiden voor je verkiezing.

Daarna doorloop je de verkiezingsprocedure op de Algemene Vergadering.

Verkiezingsvragen
Wat is jouw visie op de functie coördinator Activiteiten? En waar past deze volgens jou binnen het organigram van LOKO?

LOKO organiseert per jaar drie plan sjarels, wat is jouw visie op deze plan sjarels, hoe moeten deze ingevuld worden? Wil je deze visie ook terug zien komen in de plan sjarels van de kringen?

Midweek is een belangrijke activiteit binnen LOKO, leg uit? Waar leg jij jouw accenten om er een toffe midweek van te maken? 

Wat is jouw mening over het huidige sponsorbeleid binnen LOKO? Wat is jouw visie naar komend jaar toe.
De studentenwelkom is een groot event waar LOKO bij helpt, zou het beter zijn indien LOKO meer zelf dit event trok? Als jij een blanco cheque van 60k kreeg, waar zou jij op besparen en waar zou je in investeren? Wat is jouw invulling van het event?

Als coördinator kan je ook altijd nieuwe evenementen organiseren via een projectsubsidie, welke ideeën heb jij en zou je graag verwezenlijkt zien worden?

Hoe sta je tegenover een aantal kleinere events waar LOKO mee aan deelneemt (bv. iCare, bedankingsfeest of studentenpraatcafé/ Ask Me Anything)? Wat vind je daarvan?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x