WK Wielrennen in Leuven

Sport 13 Sep 2021

Dit jaar vindt het wereld kampioenschap wielrennen plaats in België. Wielerfans over heel de wereld verzamelen zich in ons kleine landje. Naast Antwerpen, Brugge en Knokke-Heist is Leuven dus een van de gaststeden van het WK Wielrennen. De tijdritten zullen in West-Vlaanderen gereden worden. Het startschot voor de wegrit wordt gegeven op de Grote Markt in Antwerpen, vanaf daar leggen de renners een parcours af van 267.7 km. De eindmeet is, ja ja, in Leuven te vinden. De wegritten voor de jongeren, de dames en de heren kennen hier hun ontknoping. Onze geliefde studentenstad wordt omgetoverd tot een wielerparadijs. De straten vol fans, vlaggetjes in de lucht en vooral heel veel sfeer.

Maar wat betekent dit voor de Leuvense studenten?

Dit betekent dat tussen zaterdag 18 september en zondag 26 september Leuven erg moeilijk te bereiken zal zijn. Voor studenten is dit natuurlijk niet ideaal aangezien dit de week voor de start van het academiejaar is. Maar de hinder die met het WK gepaard gaat, is een prijs die we graag betalen voor dit enorme wielerfestijn!

Wat betreft het openbaar vervoer blijft Leuven nog goed bereikbaar. Met de trein is er geen enkel probleem, de bussen gaan soms andere eindhaltes hebben en sommige straten niet kunnen doorkruisen. Wil je zeker zijn dat je op je locatie geraakt? Check dan www.delijn.be of www.nmbs.be deze sites zullen tijdens het WK de meest up-to-date informatie weergeven voor jouw reis. Wanneer je met de fiets naar Leuven komt, parkeer je jouw fiets best buiten het centrum

Kom je met de auto? Dan gaat het een stuk lastiger worden.

Verschillende straten zullen afgesloten zijn in Leuven waardoor je kot moeilijk te bereiken kan zijn. Het best plan je je route via waze of google maps. Meer informatie per straat vind je op: https://www.leuven.be/wk-wielrennen-verkeersmaatregelen-straat Hier kan je zien waar je wel en niet mag parkeren en of je straat toegankelijk is. Centrum- en randparkings zijn van donderdag 23 september tot en met zondag 26 september moeilijk tot niet bereikbaar.

In welke parkings kan je niet parkeren?

Als het wedstrijdparcours afgesloten is, zijn deze parkings onbereikbaar:

  • Parking Ladeuze
  • Parking Kinepolis (parking uitrijden kan wel)
  • Parking Heilig Hart
  • Parking Centrum
  • Parking Philipssite (enkel open voor abonnees)

Voor meer info over de bereikbaarheid van Leuven tijdens het WK wielrennen neem een kijkje op https://www.kuleuven.be/wk/mobiliteit of https://www.leuven.be/wk-wielrennen-bereikbaarheid#met-de-auto-1

Waar kan ik komen supporteren?

Op bijna alle plaatsen kan je komen supporteren. Binnen de ring worden er hekken langs het volledige parcours geplaatst, op andere plaatsen enkel aan kruispunten of aan hellingen. Enkel de Sint-Antoniusberg is afgesloten. Daarnaast zullen er ook enkele zones zijn die uitsluitend voorbehouden zijn voor media en de WK-organisatie. Ook zijn er verschillende fanzones voorzien, waar je samen met je vrienden het WK kan komen volgen.

Fanzone Finish

Wil jij erbij zijn als de nieuwe wereldkampioen over de meet sprint? Kom dan zeker naar de finishzone. Je kan er de hele wedstrijd op groot scherm volgen en genieten van een hapje en een drankje.

Wanneer: 24, 25 en 26 september 2021, 8 tot 18.30 uur

Waar: Ruelensvest (middenberm - park) en Geldenaaksevest

Bekijk finish- en fanzone op kaart

Prijs: Gratis, vrij toegankelijk tot volzet

Fan- en podiumzone Ladeuzeplein

In de fan-en podiumzone op het Ladeuzeplein kan je alle wedstrijden op groot scherm meevolgen. Ook passeren de renners hier, waardoor je ze van dichtbij kan bekijken. Op deze locatie kan je ook terecht voor een hapje en een drankje. Na de wedstrijden maak je hier de podiumhuldiging mee vanop de eerste rij.

Wanneer: 24 september 2021 van 7 tot 20 uur

25 en 26 september 2021, 8 tot 20 uur

Waar: Ladeuzeplein

Bekijk finish- en fanzone op kaart

Prijs: Gratis, vrij toegankelijk tot volzet

Student corner

Op de Kapucijnenvoer worden kringnamen en logo’s van verschillende kringen op de weg geschilderd. Op deze manier willen we laten zien dat Leuven een echte studentenstad is. Daarnaast zijn alle studenten welkom in de student corner (24/09-26/09) in hun kringkleuren om dit beeld extra te versterken. Supporter hier samen met je vrienden tijdens het WK.

Wanneer: 24 september 2021 tot 26 september 2021.

Waar: Kapucijnenvoer

Prijs: Gratis, vrij toegankelijk voor alle studenten


Draag ten alle tijden een mondmasker! Corona is helaas nog niet volledig voorbij.

Voor meer info over het wk wielrennen neem een kijkje op https://www.leuven.be/wk

Other interesting articles

Send us a message

Do you have a question or do you just want to have a nice chat?
Contact or visit us!