Stille studenten worden beloond met goodiebag

LOKO organiseert samen met Leuvense politie sensibiliseringsactie in Tiensestraat

IMG 7144

Gisterenavond organiseerde LOKO een sensibiliseringsactie in het teken van haar jaarlijkse oktobercampagne. Aan het begin van het nieuwe academiejaar vraagt de studentenkoepel extra aandacht voor onder meer overmatig alcoholgebruik en nachtlawaai. Met deze actie moedigt ze studenten aan om de tocht van hun kot naar de fakbar of Oude Markt zo stil mogelijk af te leggen. De actie werd ondersteund door de Leuvense studentenflikken.

De oktobercampagne focust elke week op een ander deel van de uitgaansavond. Vorige week werden enkele vroege feestjes in de fakbars georganiseerd, om studenten een gezellig alternatief met mocktails en gezelschapspelletjes te bieden voor de doorgaans populaire feestjes op kot. Deze week belicht LOKO de tocht van het kot naar het café of de fakbar.

“De wandeling hier naartoe gaat al eens gepaard met nachtlawaai. Om die reden wordt deze week niet alleen campagne gevoerd via onze Facebook-pagina, maar organiseren we dus ook een laagdrempelige activiteit”, licht Lana Van den Heuvel, voorzitter van LOKO, toe. Een deel van de Tiensestraat werd met vlaggen gemarkeerd, waarna studenten die passeerden aangemoedigd werden om het afgebakende traject zo stil mogelijk af te leggen. Wie hierin slaagde, kreeg een leuke goodiebag cadeau. Op die manier hoopt LOKO dat de deelnemers zich bewust worden van het lawaai dat ze produceren wanneer ze al pratend met hun vrienden richting de fakbar trekken.

De reacties op de campagne (zowel van studenten als van inwoners van de Tiensestraat) waren erg positief. Wegens het succes ervan zal de actie donderdagavond in een andere straat worden herhaald.

Send us a message

Do you have a question or do you just want to have a nice chat?
Contact or visit us!