Mandataris Diversiteit

Wanneer je verkozen wordt als mandataris diversiteit, kan je zowel een beleidsvormende als een organisatorische functie opnemen. 

Binnen LOKO werk je initiatieven uit om onder meer  multiculturaliteit, gender, fysieke toegankelijkheid en digitale toegankelijkheid onder de aandacht te brengen. Je komt samen met beleidsuitvoerders en bedenkt organisatieoverkoepelende campagnes

Tijdsbesteding
Je volgt actief dossiers op en probeert initiatieven en campagnes op poten te zetten (eventueel voorbeelden geven campagnes: toegankelijkheid fakbars, diversiteitscharter, sensibilisatiecampagnes rond grensoverschrijdend gedrag). Hiervoor kan je eventueel samen werken met mandatarissen internationaal of overlast. Je blijft op de hoogte van de gebeurtenissen inzake belangrijke dossiers bij stad en KU Leuven. Je licht de Algemene Vergadering in over de stand van zaken van dossiers.

Wat wordt er van je verwacht?
Je zet je in als gemotiveerde en sociaal geëngageerde vrijwilliger met loyaliteit naar LOKO toe. Je zet de vertegenwoordiging van studenten steeds op de eerste plaats en ondersteunt je LOKO-collega's waar mogelijk. Je volgt actief dossiers op en probeert initiatieven en campagnes op poten te zetten (eventueel voorbeelden geven campagnes: toegankelijkheid fakbars, diversiteitscharter, sensibilisatiecampagnes rond grensoverschrijdend gedrag).

Wat voor profiel zoeken we?
We zoeken geëngageerde en integere studentenvertegenwoordigers met verantwoordelijkheidszin, die geen schrik hebben om dossiers voor te bereiden en vergaderingen op te volgen. Je kan je eigen mening, indien nodig, opzij zetten voor de mening van de studenten. Voeling met of interesse in de diversiteit van de Leuvense studentengemeenschap en de problemen en opportuniteiten die hiermee gepaard gaan, is essentieel.

Wat krijg je ervoor terug?
Lid zijn van LOKO is deel uitmaken van een supertof team vol gemotiveerde studenten. Je kan effectieve verbeteringen verwezenlijken voor de Leuvense studenten en leert nuttige skills bij voor later in je leven.

Vergaderingen
Als medewerker bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk goed gespreid en valt het allemaal nog wel mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp.

Algemeen Bureau
Als mandataris ben je lid van het Algemeen Bureau. Daar komen alle medewerkers van LOKO samen en wordt de vooruitgang besproken die de afgelopen twee weken gemaakt is. Het Algemeen Bureau, of AB, komt tweewekelijks samen op maandagavond, tijdens de lesweken. Het AB wordt altijd gevolgd door een kleine teambuilding: het après AB.

Algemene Vergadering/WV Studentenbeleid
Afwisselend met het AB vindt ook de Algemene Vergadering/WV Studentenbeleid plaats. Deze is altijd op vrijdagavond, om de twee weken (tijdens de lesweken). Daar komen alle studentenvertegenwoordigers van de kringen samen om standpunten in te nemen en de knoop door te hakken over zaken die hun studenten aanbelangen. Daar ben je nodig om een bepaald agendapunt voor te stellen, of om je collega's mentaal te steunen. Op de Algemene Vergadering worden bestuurszaken van de organisatie besproken, op de WV Studentenbeleid gaat het over de vertegenwoordigingsmaterie. Na de AV/WV trekken we naar een fakbar om elkaar wat beter te leren kennen.

Mandaatsvergaderingen
Afhankelijk van je functie, maak je ook deel uit van die vergaderingen waar je specifiek voor verkozen wordt.

De vergaderingen zijn afhankelijk van de projecten en ontwikkelingen die op til staan, en de initiatieven die je zelf op poten zet. Typische vergaderingen zijn die van de diversiteitsraad of bijvoorbeeld de raad voor fysieke toegankelijkheid.

Plaatsen
2

Teamgenoten
Je werkt samen met je coördinator, in dit geval de voorzitter van LOKO, en de andere studentenvertegenwoordigers met de functie diversiteit.

Hoe werkt de aanstelling?
Je komt langs op LOKO, bij voorkeur op één van de wervingsavonden, of maakt een afspraak. Daar word je samen gezet met iemand die op dit moment de functie uitoefent, en die legt je uit wat het verder inhoudt; brengt je op de hoogte van recente dossiers; en geeft je de vragen die je moet voorbereiden voor je verkiezing.

Daarna doorloop je de verkiezingsprocedure op de Algemene Vergadering.

Verkiezingsvragen
Als je twee pijnpunten op vlak van Diversiteit op campus Leuven zou kunnen aanpakken, welke pijnpunten zouden dat dan zijn?

Diversiteit is een zeer breed begrip. Welke zaken vallen er voor jou onder diversiteit en voor welke thema's heb je een voorkeur?

Welke dossiers van LOKO rond Diversiteit wil je graag verder zetten volgend jaar? Waar zie je nog mogelijkheden?

Wat weet je over KULag en waarin komt dit overeen/verschilt dit van de initiatieven die LOKO reeds ondernam op dit domein?

Hoe zie je de samenwerking tussen LOKO Internationaal en de diversiteitsmandatarissen van LOKO?

016/ 37 37 37. Waar kom je uit als je dit nummer belt en in welke mate is LOKO hierbij betrokken?

Wat weet je over de GON-middelen?

Een aantal studenten van de UCLL zetten een onafhankelijk initiatief op om een bepaald diversiteitsprobleem aan de kaak te stellen. Ze sturen je een mailtje om te vragen of LOKO hieraan wil meewerken. Hoe pak je dit aan? Op welke zaken zou je hierbij letten?

Tijdens de examens floreren de confessionspagina's als nooit tevoren. Je krijgt via een medestudent te horen dat een bepaalde groep studenten de kop van jut is. Wat doe je?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x