Kom jij naar LOKO's Ithaka28 - Gratis kunstenfestival?

Cultuur
02 mrt. 2020

Voor de 28ekeer organiseert LOKO Ithaka. Wat begon als een klein kunstenfestival is uitgegroeid tot een vaste waarde voor het cultuurleven in Leuven. Dit jaar loopt het tussen dinsdag 3 maart en zondag 8 maart. Ben jij van de partij?

Gang fullhd2
Loko background

Odysee door Ithaka

Deze week komt Ithaka voor de 28e keer naar Leuven! Voor dit festival hebben twaalf beginnende kunstenaars een odyssee doorheen hun verbeelding voorbereid. Dit jaar zijn de artiesten Laurenz Coninx, Erien Withouck, Isabelle Reynders, Stef Lemmens, Eva Soetaert, Arthur Van De Velde, Dieudonnee Twickler, Anna Püschel, Lynn Sinnesael, Veerle Van Rossom, Bas Van Den Hout en Marijke Aerts.

Ze brengen allemaal beeldende kunst, maar telkens heel anders. De één heeft pentekeneningen op plastiek, de andere heeft een cocon gebouwd. Door de gidsen en catalogus is het toegankelijk voor iedereen. Van de gepokte en gemazelde muzeumbezoeker, tot de amateurkunstliefhebber.

Loko background

Villa aan de Aa

De kunstenaars hebben hun exposities in de Villa aan de Aa gemaakt. Dit is een oude, riante stadsvilla, gebouwd in de jaren ’20. In het prachtige art déco interieur huisden o.a. studentenkoten. Momenteel heeft Stad Leuven het huis gekocht om te integreren in de toekomstige Hertogensite. Dit is dus een unieke kans op dit gebouw nog te bezoeken!

Loko background

Activiteiten

Een mens leeft niet van beeld alleen, natuurlijk. Daarom hebben we tal van nevenactiviteiten voorzien: kindernamiddagen, schrijversworkshops, jazz-en-bier-avonden, etc. Check facebook of onze kalender voor een volledig overzicht van de activiteiten!

Andere interessante artikels

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!