VZW-subsidies

Met de vzw-subsidies wil LOKO alle Leuvense verenigingen aanmoedigen om een vzw-structuur aan te nemen.

Grey laptop computer 196639

Wat is het?

Vzw-subsidies lijken wat op werkingssubsidies, in die zin dat ze ook bedoeld zijn voor kringen en aangesloten verenigingen. Vzw-subsidies zijn echter enkel bedoeld voor organisaties die een vzw zijn.

Met de vzw-subsidie wordt eenmaal per jaar de neerlegging van het bestuur en de statuten bij de rechtbank van koophandel volledig terugbetaald en een geplafonneerd bedrag voor de bestuursaansprakelijkheidsverzekering.

Wat vragen we in ruil?

Om aanspraak te maken op werkingssubsidies, moet je vereniging bewijzen dat ze ook werkelijk werkingskosten heeft gemaakt. Daarom vragen we:

  • Een kopie van de afgestempelde neerlegging of een betalingsbewijs* van die neerlegging. Die documenten mogen maximum 365 dagen oud zijn op 1 november van het academiejaar waarin de aanvraag ingediend wordt.
  • Een kopie van de betaalde verzekeringspolis of een betalingsbewijs* van de verzekeringspolis. Die documenten mogen maximum 365 dagen oud zijn op 1 november van het academiejaar waarin de aanvraag ingediend wordt.

* Een officieel betalingsbewijs. Dat kan je downloaden via je onlinebanking. Een screenshot van je mobile banking app, een betalingsopdracht of een gewone brief is niet geldig.

! Opgelet: op dit moment werkt onze subsidietool (nog) niet. Aanvragen mogen voorlopig doorgemaild worden naar beheer@loko.be


Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!