Geannuleerd: Beiaardcantus 2020

Beiaardcantus
01 apr. 2020

Op 1 april organiseert LOKO voor de 7de keer de Beiaardcantus. De beiaard staat weer klaar voor dé cantus van het nieuwe decennium!

Zet je zeker op aanwezig op het Facebookevent!

Beiaardcantus omslag tekst 1
Datum
01 apr. 2020
Prijs
€18
Locatie

Monseigneur Ladeuzeplein,
3000 Leuven

Loko background

Wat is een beiaardcantus?

LET OP: Dit event gaat niet door op 1 april omwille van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Bekijk zeker onze FAQ voor al je vragen: https://www.loko.be/nl/actualiteit/faq-beiaardcantus-annulatie-1-april

Een cantus kennen we allemaal: een zangfestijn waar studenten samen studentikoze liederen zingen met een drankje erbij. Meestal neemt een Leuvense cantus plaats in een van de vele zaaltjes van de stad.

Een beiaardcantus is een massacantus onder muzikale begeleiding van een beiaard. De Leuvense beiaardcantus is de oudste en grootste van zijn soort en wordt begeleid door de beiaard in de toren van de universiteitsbibliotheek. Die is met 63 klokken een van de grootste ter wereld. We horen hem niet enkel wanneer hij elke dag de uren slaat, maar er worden ook meerdere malen per week concerten op gegeven door de universiteitsbeiaardier.

Vorige editie heeft LOKO het record verbroken van de grootste cantus ter wereld met 4000 cantusgangers! Verbreken wij het nog eens?

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap

Deze editie levert LOKO extra inspanningen om de Beiaardcantus toegankelijker te maken voor studenten met een handicap.

  • Studenten in rolstoel kunnen gebruik maken van aangepaste toiletten en een vlot toegankelijke tafel.
  • Voor studenten met een hoorapparaat zijn er ringleidingen voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek en zangers horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld.

Wil je gebruik maken van een van deze faciliteiten of heb je meer vragen? Stuur een mailtje naar beiaardcantus@loko.be

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!