Projectmedewerker Ithaka

Ithaka is een beeldend kunstenfestival waarbij vijftien jonge  kunstenaars de kans krijgen hun werk te exposeren op een leegstaande locatie in de Leuvense binnenstad. Het festival vindt plaats in maart. 

Als projectmedewerker ithaka krijg je de kans om organisatorische ervaring op te doen in het culturele veld met een focus op beeldende kunst. Onder leiding van de cultuurcoördinator en de stafmedewerker van LOKO Cultuur, verzorgen de stagiairs en projectmedewerkers  de organisatie, communicatie, logistiek en publiekswerking van het kunstenfestival Ithaka.

Tijdsbesteding
Als Projectmedewerker bij Ithaka werk je gedurende een periode van een paar maanden (november/december tot en met maart) mee aan de organisatie van het festival. Je bent bereid om je tijdens de voorbereidingsperiode een paar uur per week te engageren voor Ithaka. Tijdens de week van Ithaka en de opbouw- en afbraakperiode probeer je zoveel mogelijk aanwezig te zijn..

Wat wordt er van je verwacht?
Je staat in voor een deelaspect van de organisatie van het kunstenfestival, bijvoorbeeld:
-    Website
-    Inrichting Bar
-    Boekshop
-    Communicatie (promo en sociale media)
-    Organisatie randactiviteit (optreden band, poëzie, vintagemarktje, modeshow,...)
-    Techniek (licht en geluid)
-    Logistiek (materiaal voorzien en ophalen met een wagen)
-    Coördinatie catalogus
-    Historiek gebouw onderzoeken
Je wordt ondersteunt door de coördinator en stafmedewerker Cultuur en probeert zo goed te communiceren met hen over de stand van zaken van jouw taak.

Wat voor profiel zoeken we?
Je bent een gemotiveerde student die openstaat voor kunst en een gevoel heeft voor organisatie. De projectmedewerker moet goed kunnen samenwerken en zelf initiatief kunnen nemen. Een actieve deelname bij vergaderingen, brainstormsessies, etc. wordt verwacht. Leidinggevende vaardigheden zijn een pluspunt.

Wat krijg je ervoor terug?
Lid zijn van LOKO is deel uitmaken van een supertof team vol gemotiveerde studenten. Je kan effectieve verbeteringen verwezenlijken voor de Leuvense studenten en leert nuttige skills bij voor later in je leven.
Ter bedanking word je uitgenodigd op de exclusieve vernissage van Ithaka, word je naam vermeld bij medewerkers in de catalogus en ben je welkom op het bedankingsevent.

Vergaderingen
Als medewerker bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk goed gespreid en valt het allemaal nog wel mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp.

Je neemt deel aan de voorbereidende vergaderingen, maar het zwaartepunt van je functie ligt vooral in zelf plannen en uitvoeren.

Plaatsen
#

Teamgenoten
Het aantal plaatsen voor deze functie ligt niet helemaal vast. Je wordt alleszins bijgestaan door de coördinator cultuur, de mandatarissen cultuur, de stagiairs en je collega-projectmedewerkers.

Hoe werkt de aanstelling?
Je komt langs op LOKO, bij voorkeur op één van de wervingsavonden, of maakt een afspraak. Daar word je samen gezet met iemand die op dit moment de functie uitoefent, en die legt je uit wat het verder inhoudt. De aanstelling gebeurt intern per afdeling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x