Stage Ithaka

Ithaka is het beeldende kunstenfestival van LOKO Cultuur, dat jaarlijks plaatsvindt op een leegstaande locatie in de Leuvense binnenstad. Vijftien jonge en ambitieuze kunstenaars krijgen er de kans hun werk te exposeren. Om studenten op een toegankelijke manier in contact te brengen met kunst en cultuur, wordt de tentoonstelling omkaderd door een divers aanbod aan voorstellingen uit verschillende kunsttakken. De 27ste editie zal doorgaan in maart 2019. 

Wij zijn op zoek naar naar gemotiveerde stagiairs met gevoel voor organisatie en interesse in beeldende kunsten, die willen meewerken aan dit project. Er zijn drie stageplaatsen, namelijk communicatie, logistiek en tentoonstelling & begeleiding van de kunstenaars.

Tijdsbesteding
De stage is gespreid over verschillende maanden. De stages beginnen in januari en eindigen eind maart of begin april, met een zwaartepunt in februari en maart. In de mate van het mogelijke kan er in januari tijd vrijgemaakt worden voor examens. Werkuren en dagen zijn flexibel en worden vastgelegd in samenspraak met de cultuurcoördinator(en).

Wat wordt er van je verwacht?
Communicatie:
Je houdt je bezig met het promotie- en communicatieplan van Ithaka. Je denkt actief mee in het opstellen van promoacties en een communicatieplan, werkt mee aan het opstellen van de catalogus (in zowel Nederlands als Engels), verdeelt het promomateriaal, contacteert geschreven en gesproken pers, verzorgt de communicatie online etc. Ervaring met WordPress en beeldbewerkingsprogramma's (zoals InDesign) is een voordeel.

Logistiek:
Je ondersteunt de praktische realisatie van het festival en zet zich in op organisatorisch en materieel gebied. Ook zorg je voor sponsoring en omkadering, reserveer je audiovisueel en technisch materiaal, ondersteun je de opbouw en afbraak van de tentoonstelling, verzorg je de benodigdheden voor het café etc. In het bezit zijn van een rijbewijs is een voordeel.

Tentoonstelling & begeleiding van de kunstenaars:
Je staat mee in voor de inhoudelijke invulling van Ithaka. Je kan betrokken worden bij de selectie van de kunstenaars, begeleidt en ondersteunt de geselecteerde kunstenaars, denkt mee na over de inrichting van de locatie en de opstelling van de tentoonstelling, ondersteunt de opbouw en afbraak, verzorgt randanimatie etc.

Wat voor profiel zoeken we?
Je bent gemotiveerd en je hebt gevoel voor organisatie en interesse in beeldende kunsten. De stagiair moet goed kunnen samenwerken en zelf initiatief durven nemen. Een actieve deelname bij vergaderingen, brainstormsessies, etc. wordt verwacht. Engagement is eerder vanzelfsprekend.

Wat krijg je ervoor terug?
Je werkt mee aan een leuk en interessant kunstproject en draait mee in een jong, dynamisch team. Je hebt flexibele werkuren en heb je een zekere vrijheid en verantwoordelijkheid in het werk. Op het einde van je stage krijg je uitgebreide constructieve feedback.

Vergaderingen
Als medewerker bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk goed gespreid en valt het allemaal nog wel mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp.
Plaatsen
3

Teamgenoten
Je werkt samen met een team van stagiairs en (project)medewerkers, onder leiding van de cultuurcoördinator(en).

Hoe werkt de aanstelling?
Heb je interesse in één van deze stages? Dan stuur je een e-mail met je curriculum vitae en korte motivatie naar cultuur@loko.be.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x