Stage Sport

LOKO Sport is de sportafdeling van LOKO, de koepelorganisatie van alle Leuvense studenten. LOKO Sport houdt zich bezig met de organisatie en ondersteuning van verschillende sportevenementen met de Leuvense studenten als doelpubliek. We vertegenwoordigen de belangen van onze studenten, organiseren activiteiten en bieden diensten aan.

LOKO Sport staat bij de meeste studenten vooral bekend omwille van de organisatie van de 24 urenloop. LOKO Sport organiseert echter ook de Interfacultaire Beker en de ‘Survival of the Student’. Daarnaast staat LOKO Sport ook in voor de vertegenwoordiging van de studentenbelangen op vlak van sport in verschillende raden van de associatie KU Leuven.

Als stagiair sport krijg je de kans om organisatorische ervaring op te doen bij de 24 urenloop of de ‘Survival of the Student’. Onder leiding van de sportcoördinator en de stafmedewerkers van LOKO sport, verzorgen de stagiairs en projectmedewerkers de organisatie, communicatie, logistiek en publiekswerking van de sportevenementen.

Er zijn 6 stageplaatsen beschikbaar, 4 ter ondersteuning van de 24 urenloop en 2 ter ondersteuning van de ‘Survival of the Student’. 


Tijdsbesteding
24 urenloop: eerste semester

Survival of the student: tweede semester

Wat wordt er van je verwacht?
24 urenloop (4 plaatsen): Hiervoor zoekt LOKO sport 2 studenten voor algemene coördinatie en 2 voor opbouw en afbraak. Algemene coördinatie houdt onder andere volgende taken in: contacteren van artiesten, bijwonen van werkvergaderingen met studentenverenigingen, overleg met politie en stad Leuven en het uitwerken van promotiecampagnes.

Opbouw en afbraak focust zich meer op de logistieke kant van het evenement: maken van grondplannen, aanvragen en vergelijken van offertes, materiaal bestellen en in ontvangst nemen en de opbouw en afbraak in goede banen leiden. Beide functies kunnen nog aangevuld worden door LOKO Sport of door de stage student zelf.

Gelieve voor deze stage wel tijdig contact op te nemen want deze begint reeds midden september. (Datum evenement: 23 en 24 oktober 2018)

Survival of the Student (2 plaatsen): taken omvat onder meer het maken en controleren van risicoanalyses, logistiek, sponsors aantrekken, parcours uitwerken, overleg met veiligheidsdiensten, uitwerken van obstakels en de studentenverenigingen en partners van alles op de hoogte houden d.m.v de werkvergaderingen. Deze stage heeft enkel startvergaderingen in het eerste semester.

Het zwaartepunt van deze stage ligt in het tweede semester met een piek in de paasvakantie. (Datum evenement: april 2019)

Wat voor profiel zoeken we?
Sportief, zelfstandig, teamspeler

Wat krijg je ervoor terug?
Je werkt in een aangename sfeer met een jonge dynamische en diverse groep.
Je krijgt de kans om met alle aspecten van de evenementwereld in aanraking te komen, waarbij je ook een grote verantwoordelijkheid krijgt.
Er is ruimte tot eigen invullingen van de evenementen. LOKO Sport is steeds op zoek naar mogelijke verbeteringen, dus nieuwe ideeën zijn steeds welkom.
Je komt persoonlijk in contact met verscheidene sponsors, partners en bedrijven uit de sportsector.
Stage-uren kunnen aangepast worden aan lessenroosters en andere activiteiten (op voorwaarde dat de vooropgestelde deadlines wel gehaald worden).
Talloze andere voordelen zoals teambuildings, ervaring, gratis jasjes.

Vergaderingen
Als medewerker bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk goed gespreid en valt het allemaal nog wel mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp.

Je neemt deel aan de voorbereidende vergaderingen, maar het zwaartepunt van je functie ligt vooral in zelf plannen en uitvoeren.

Plaatsen
6

Teamgenoten
Je werkt samen met de coördinator sport, de betrokken jobstudenten, de mandatarissen van sport en je medestagiairs. Je komt terecht in een leuk team met een eigen uitvalsbasis in het Universitair Sportcentrum.Het aantal plaatsen voor deze functie ligt niet helemaal vast. Je wordt alleszins bijgestaan door de coördinator sport, de mandataris sport, de stagiairs en je collega-projectmedewerkers.

Hoe werkt de aanstelling?
Stuur een mail naar sport@loko.be met daarin welke stage je zou willen doen samen met een kleine motivatie. Daarna zullen wij contact met jou op nemen om de verdere stappen te bespreken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x