Mandataris Alma

Alma beheert verschillende studentenrestaurants in o.a. Leuven, met als kerntaak het aanbieden van een gevarieerd aanbod aan dranken en maaltijden aan democratische prijzen. Daarnaast heeft Alma ook een cateringdienst en leveren ze koffie e.d. op aanvraag in verschillende KU Leuven gebouwen. 

Als student ben je volwaardig lid van de Raad van Bestuur, het orgaan waarin alle beslissingen betreffende Alma genomen worden. Onderwerpen die er aan bod komen variëren van een uitgebreide toekomstvisie tot een logistiek platform en duurzame grootkeukens naar prijsbepalingen, … waarbij je de stem van de student vormt.

Tijdsbesteding
Je bent mee met de initiatieven en de projecten binnen Alma.
Je detecteert problemen als die zich stellen en je werkt daarbij oplossingsgericht.
Je blijft op de hoogte van de gebeurtenissen inzake belangrijke dossiers en ontwikkelingen.
Je ontvangt en leest verslagen en documenten met betrekking tot de RvB's.
Je licht de Algemene Vergadering in over de stand van zaken.

Wat wordt er van je verwacht?
Je zet je in als gemotiveerde vrijwilliger met loyaliteit naar LOKO toe. Je zet het vertegenwoordigen van studenten steeds op de eerste plaats en ondersteunt je LOKO-collega's waar mogelijk.

Wat voor profiel zoeken we?
We zoeken geëngageerde en integere studentenvertegenwoordigers met verantwoordelijkheidszin. Je kan zelfstandig werken en hebt of maakt een voeling met de voedingsmarkt voor studenten. Een beperkte basis economisch inzicht is een meerwaarde.

Wat krijg je ervoor terug?
Lid zijn van LOKO is deel uitmaken van een supertof team vol gemotiveerde studenten. Je kan effectieve verbeteringen verwezenlijken voor de Leuvense studenten en leert nuttige skills bij voor later in je leven.

Vergaderingen
Als medewerker bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk goed gespreid en valt het allemaal nog wel mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp.

Algemeen Bureau
Als mandataris ben je lid van het Algemeen Bureau. Daar komen alle medewerkers van LOKO samen en wordt de vooruitgang besproken die de afgelopen twee weken gemaakt is. Het Algemeen Bureau, of AB, komt tweewekelijks samen op maandagavond, tijdens de lesweken. Het AB wordt altijd gevolgd door een kleine teambuilding: het après AB.

Algemene Vergadering/WV Studentenbeleid
Afwisselend met het AB vindt ook de Algemene Vergadering/WV Studentenbeleid plaats. Deze is altijd op vrijdagavond, om de twee weken (tijdens de lesweken). Daar komen alle studentenvertegenwoordigers van de kringen samen om standpunten in te nemen en de knoop door te hakken over zaken die hun studenten aanbelangen. Daar ben je nodig om een bepaald agendapunt voor te stellen, of om je collega's mentaal te steunen. Op de Algemene Vergadering worden bestuurszaken van de organisatie besproken, op de WV Studentenbeleid gaat het over de vertegenwoordigingsmaterie. Na de AV/WV trekken we naar een fakbar om elkaar wat beter te leren kennen.

Mandaatsvergaderingen
Afhankelijk van je functie, maak je ook deel uit van die vergaderingen waar je specifiek voor verkozen wordt.

Je zetelt in de ca. tweewekelijkse Raad van Bestuur van Alma en de jaarlijkse Alma AV. Eventuele bijzondere RvB's of AV's kunnen uitzonderlijk ook plaats vinden doorheen het jaar. Je ontwikkelt en ondersteunt studenteninspraak via studentenstuurgroepen.

Plaatsen
2

Teamgenoten
Je werkt samen met je coördinator, in dit geval de voorzitter van LOKO, en de andere studentenvertegenwoordigers in de RvB van Alma.

Hoe werkt de aanstelling?
Je komt langs op LOKO, bij voorkeur op één van de wervingsavonden, of maakt een afspraak. Daar word je samen gezet met iemand die op dit moment de functie uitoefent, en die legt je uit wat het verder inhoudt; brengt je op de hoogte van recente dossiers; en geeft je de vragen die je moet voorbereiden voor je verkiezing.

Daarna doorloop je de verkiezingsprocedure op de Algemene Vergadering.

Verkiezingsvragen
Situatie: "Je wordt op een namiddag gebeld door de algemene directeur van Alma met de mededeling dat een kring het te bont gemaakt heeft op een Alma 2- fuif en dat Alma overweegt om hen niet meer toe te laten de Alma te gebruiken als TD/cantus-locatie." Welke stappen onderneem je hier?

Hoe verloopt de financiering van Alma en wat is het structureel probleem bij Alma op dit vlak? Welke stappen zijn hiervoor genomen?

Welke verschillende externe werkgroepen zijn er dit jaar opgesteld? Op wat en op wie focust welke werkgroep?
(antwoorden klankbordgroep, AV Alma werkvergadering, Vergadering Deelstuvo)
Jannes: klankbordgroep rip Lukas: Lijkt me mogelijk om nog eens te proberen.

Wat is de klankbordgroep van Alma? Wat is er misgelopen bij de eerste poging om dit te doen slagen? Hoe kan dit vermeden worden en wat is volgens jou de rol van LOKO mandatarissen in deze klankbordgroep?

Situatie: "Er komt een dossier rond veganistische maaltijden op de klankbordgroep van Alma. Iedereen van de klankbordgroep is laaiend enthousiast maar aan deze optie hangt een stevig prijskaartje." Wat doe je met deze informatie als LOKO-mandataris? 

Situatie: "Op de volgende raad van bestuur van Alma komt er een discussie naar voren om sterk te snoeien in het aantal maaltijden van Alma. Voortaan is er in elke Alma enkel nog stoofvlees/vol-au-vent/spaghetti te krijgen en daarbij één extra maaltijd." Wat doe je als LOKO-mandataris en welke argumenten gebruik je voor/tegen? 

Persoonlijke vraag: "Op welke vlakken zie je verbeterpunten bij Alma en op welke vlakken is Alma in jouw ogen de laatste ogen al sterk vooruit gegaan?"

Situatie: "Op een werkvergadering van Alma in de deelstuvoraad wordt aangehaald dat de frietjes een dure aangelegenheid zijn en een betrokkene wenst ze te schrappen." Hoe ga je hier als studentenvertegenwoordiger, maar ook als bestuurslid genuanceerd mee om? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x