Het Groot Dictee der Leuvense Studenten

Events
22 nov. 2022

De Nederlandse taal: sommigen ergeren zich mateloos aan haar grenzeloze complexiteit, anderen voelen zich dan weer thuis in haar buitengewone bochten en zonderlinge zijwegen. Ben jij een van die laatsten? Beschouw jij de grote Van Dale als een magnum opus dat alle anderen doet verbleken, ergo, als jouw Bijbel? Bevat je grammaticale bagage de regels betreffende het einde van voltooide deelwoorden op -t en -d (en de uitzonderingen hierop)? En tovert het ook steeds een grimas op je gezicht als een novice praktijkassistent op je multiple choice examen leenwoorden als “guillotine” of “Renaissance” abusievelijk verkeerd spelt? Dan hebben wij wellicht de ideale opportuniteit om jullie linguïstische kunde te testen!

Banner groot dictee 2022 v5
Datum
22 nov. 2022
Prijs
€2,5 (cultuurkaarthouders) €3 (niet-cultuurkaarthouders)
Locatie

Aula 00.2.02 in Groep T (Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven)

Ook dit jaar slaan LOKO en Kring Babylon, in samenwerking met Veto, de handen in elkaar om het Groot Dictee der Leuvense studenten op poten te zetten. In deze uitdagende mentale krachtmeting kunnen de spellingstitanen onder jullie wedijveren voor de titel van grootste orthografisch wonder van Leuven! Slijp dus de pennen, blink de hersenen, en neem deel aan dit hoogfeest van de Nederlandse taal!
Naast de studenten kunnen ook niet-studenten trouwens deelnemen aan dit legendarisch toernooi, maar zij kunnen echter geen prijs winnen.
--
Praktisch:
Datum: dinsdag 22 november
Deuren: 18u30
Begin Dictee: 19u00
Locatie: Aula 00.2.02 in Groep T (Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven)
Prijs: €2,5 (cultuurkaarthouders) €3 (niet-cultuurkaarthouders)
Presentatie: Maud Vanhauwaert
Schrijver: Pieter Verstraeten
Inschrijvingsformulier: https://forms.gle/Cxj4bQ6vRA5Y... Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door LOKO en de financiële steun van de Commissie Cultuur van de KU Leuven.
Met dank aan onze sponsors: AB Inbev, TBA

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!