Studenten Vormingscongres 2023

Vorming
14 nov. 2023 - 16 nov. 2023

In november organiseert LOKO weer het jaarlijkse vormingscongres voor studenten! Op 14, 15 en 16 november kan je je weer volledig gratis inschrijven voor een uitgebreid aanbod aan uitdagende en zinvolle vormingssessies, gaande van een kookworkshop tot nuttige informatie rond mentale gezondheid.

Omslag Vormingscongres four
Datum
14 nov. 2023 - 16 nov. 2023

Wie? Alle studenten in Leuven zijn welkom! Dit congres is bedoeld voor elke student in Leuven van KU Leuven, UCLL of LUCA School of Arts.

Wat? Drie dagen lang worden er interessante vormingen aangeboden over verschillende topics die jou kunnen helpen doorheen je studententijd.

Waar? De vormingen worden aangeboden op verschillende locaties in het centrum van Leuven.

Hoe? Check de vormingen, kies welke vormingen jij wilt volgen en schrijf je in via de google forms!

Nog niet overtuigd? Check dan eens onze lijst met alle vormingen die we aanbieden:

Workshop improvisatietheater - Preparee

14/11 11am-1pm

Heb je altijd al eens willen proeven van improvisatietheater maar is het er nog nooit van gekomen? Dan is dit je kans! Tijdens het studentenvormingscongres organiseert LOKO, samen met Preparee een initiatie improvisatietheater. Deze workshop zal doorgaan op 14 november van 11u tot 13u. In deze 2 uur durende workshop start je met de basics van improvisatietheater waarna je zelf in kleine groepjes aan de slag mag gaan en dit onder begeleiding van de improvisatie-experten van Preparee!

Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/StA5JSbTgtLBTiHeA

Gatekeeperstraining - Stuvo

14/11 2pm-4pm

Tijdens deze 2 uur durende gatekeeperstraining, georganiseerd door Stuvo tijdens het LOKO vormingscongres, leer je als student mentale problemen bij je medestudenten opmerken en hier op een correcte manier mee omgaan (zonder hierbij over je eigen grenzen te gaan). Ook leer, indien nodig, hoe je hen eventueel kan doorverwijzen naar de passende hulp en ondersteuning. Ook leer je, naast Gatekeeper te zijn voor je omgeving, te zorgen voor jezelf en je eigen mentale gezondheid. Dit zal doorgaan op 14 november van 14u tot 16u.

Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/cFNmNVxboS1m13MX8

Vrijwilligerswerk in het buitenland - AIESEC

14/11 6pm-8pm

Vrijwilligerswerk in het buitenland, het is iets wat velen aanspreekt maar vaak weet je niet hoe of wat… Gelukkig is AIESEC er om je hierbij te helpen! Tijdens het LOKO vormingscongres op 14 november van 18u tot 20u maakt AIESEC je wegwijs in alles wat jij moet weten rond vrijwilligerswerk in het buitenland en exchange!

Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/3eA7QbJ2kBvHrJDA7

Niksnieuwjaar lezing - Marlies

14/11 8pm-9:30pm

Marlies kocht een jaar lang niks nieuws in 2022 onder het motto Niksnieuwjaar. Hoe ze dit juist deed en hoe jij ook richting een zero waste lifestyle kan groeien? Wel, dat kan je ontdekken op 14 november. Om 20u geeft Marlies namelijk een lezing voor Leuvense studenten in kader van het LOKO vormingscongres.

Schrijf je hier in: https://forms.gle/joquwPSWwFZP63GEA

Urban gardening - Vlaco

15/11 11am-1pm

Al gehoord van urban gardening? Het is DE oplossing om te tuinieren zonder tuin, ideaal voor op kot dus! Tijdens deze workshop zal er eerst een korte uitleg gegeven worden door Vlaco over wat tuinieren op kot nu juist is en wat de voordelen ervan zijn, waarna jullie naar buiten gaan en zelf aan de slag mogen gaan!

Deze workshop zal doorgaan op 15 november van 11u tot 13u in kader van het LOKO vormingscongres.

Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/yiWCtmKtmF1JKsBh7

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag - PLAN Internationaal

15/11 11am-1pm

Grensoverschrijdend gedrag, de meesten kennen wel iemand die er al mee te maken kreeg of kregen er zelf al mee te maken. PLAN gaat je tijdens deze workshop leren hoe je hiermee best kan omgaan en geeft je enkele tips en tricks mee. Dit zal doorgaan op 15 november van 11u tot 13u.

Schrijf je hier in: https://forms.gle/EsjenwSqDyxi2YAb8

Smartphone Photography - Miette

15/11 4pm-6pm

Ben je graag bezig met fotografie? Doe je dat vooral via je smartphone maar wil je je foto’s naar een hoger niveau tillen? Dan is de workshop smartphonefotografie iets voor jou! Op 15 november komt Miette van 16u tot 18u je wegwijs maken in de wereld van smartphonefotografie tijdens het LOKO vormingscongres.

Schrijf je hier in: https://forms.gle/fTQecR8QaWof5To37

Public speaking - Toastmasters

15/11 6pm-8pm

On the 15th of November, from 6pm to 8pm, the LOKO student congress, in partnership with toastmasters, will host a public speaking workshop. In this workshop, you will learn the tricks of the trade and be given tools to get started with public speaking yourself!

Register here: https://forms.gle/3kBjRnTWMgyuNFkp9

! This workshop will be given in English

Moroccan cooking class - Medina

16/11 10:30am

De Marokkaanse keuken zit vol met overheerlijke (geheime) recepten. Op 16 november neemt Medina je mee in de wondere wereld van de Marokkaanse keuken. Om 10u30 start de workshop met een verse thee, gevolgd door het bereiden van overheerlijke gerechten, die uiteraard ook geproefd moeten worden na afloop.


Schrijf je hier in: https://forms.gle/sv6NYhCkRe55t5TQ9

Workshop time-management - Stien

16/11 4pm-6pm

Efficiënt omgaan met je tijd, het lijkt misschien makkelijk maar toch heb je hier als student ongetwijfeld wel eens struggles mee ervaren. Gelukkig is Stien er om je hierbij te helpen! Tijdens deze workshop time-management zal Stien al haar tips en tricks delen met jullie om je tijd optimaal te benutten! Deze workshop zal doorgaan op 16 november van 16u tot 18u in kader van het LOKO vormingscongres. Alle Leuvense studenten zijn welkom!

Schrijf je hier in: https://forms.gle/fzBTC1ojvVF3ZvgU7

EHBO cursus

Een EHBO-cursus is altijd handig! Je weet maar nooit wanneer je iemands leven kan redden dankzij jouw kennis! Op 16 november organiseert LOKO tijdens het vormingscongres van 18u tot 20u een snelcursus EHBO. In deze snelcursus leer je de EHBO-basics!

Schrijf je hier in: https://forms.gle/Xv2ZKcmHUoDtyhVc9

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!