Mandataris Communicatie

Een organisatie die ruim 50.000 studenten vertegenwoordigt, die moet al eens communiceren. Daarom heeft LOKO een goed draaiend communicatieteam bestaande uit mandatarissen en een coördinator: samen staan ze in voor de naambekendheid van LOKO. Je denkt na over de (digitale) communicatie van LOKO. Ook gadgets en de promotie van vertegenwoordiging & evenementen staan hoog op je to do-lijstje.

Plaatsen: 2

Wat voor profiel zoeken we?

Je kan creatieve campagnes bedenken en bent geïnteresseerd in massacommunicatie. Ook kan je jezelf vlot uitdrukken & heb je een goede kennis van sociale media. Skills in grafisch ontwerp of montage hebben hoeft niet, het is echter wel een mooie meerwaarde.

Tijdsbesteding

Als communicatiemandataris sta je samen met de Coördinator Communicatie in voor de bekendheid van LOKO. Je beheert samen de sociale mediakanalen van LOKO en denkt actief na over de promotie van vertegenwoordiging en evenementen. Tot slot overleg je op regelmatige basis met de communicatieverantwoordelijken van de kringen en andere instanties waar LOKO mee samenwerkt. Je blijft op de hoogte van de werkzaamheden van LOKO om hierover te communiceren. Je ontvangt en leest verslagen en documenten met betrekking tot de communicatie van LOKO. Je ondersteunt de coördinator op vlak van de communicatieplannen die je samen uitwerkt.

Vergaderingen

Als mandataris bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk voldoende gespreid en valt het allemaal goed mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp. We zijn allemaal vrijwilligers onder elkaar.

ALGEMEEN BUREAU

Als mandataris ben je lid van het Algemeen Bureau (AB). Daar komen alle medewerkers van LOKO samen en wordt de vooruitgang besproken die de afgelopen periode gemaakt is. Het AB vindt tweewekelijks plaats tijdens de lesweken en wordt meestal gevolgd door een kleine teambuilding: het après-AB.

ALGEMENE VERGADERING & WV STUDENTENBELEID

Afwisselend met het AB vindt tweewekelijks op vrijdagavond ook de Algemene Vergadering (AV) & Werkvergadering (WV) Studentenbeleid plaats. Op de AV worden bestuurszaken betreffende de interne organisatie van LOKO besproken, op de WV Studentenbeleid behandelen we vertegenwoordigingsmaterie. Daar komen alle studentenvertegenwoordigers van de studentenkringen samen om standpunten in te nemen en knopen door te hakken over zaken die hun studenten aanbelangen. Als mandataris ben je nodig om een bepaald agendapunt voor te stellen, of om je LOKOllega’s mentaal te steunen. Na de AV/WV trekken we naar een fakbar om elkaar wat beter te leren kennen!

WERKVERGADERING

Als mandataris zetel je in de werkvergadering (WV) van je afdeling. Voor Communicatie gaat deze gemiddeld een keer per semester door. Op de werkvergadering komen de vertegenwoordigers van de studentenkringen van hetzelfde interessedomein samen. Je bespreekt de organisatie van evenementen en toetst vertegenwoordigingszaken af met gelijkgezinden.

MANDAATSVERGADERINGEN

Afhankelijk van je functie, maak je ook deel uit van die vergaderingen waar je specifiek voor verkozen wordt. Je vergadert met het communicatieteam op basis van de ontwikkelingen in de LOKO-kalender.

Wat wordt er van je verwacht?

Je zet je in als gemotiveerde en sociaal geëngageerde vrijwilliger met loyaliteit naar LOKO toe. Je zet de vertegenwoordiging van studenten steeds op de eerste plaats en ondersteunt je LOKOllega’s waar mogelijk.

Wat krijg je ervoor terug?

Lid zijn van LOKO is deel uitmaken van een supertof team vol gemotiveerde studenten. Je kan effectieve verbeteringen verwezenlijken voor de Leuvense studenten en leert nuttige skills bij voor later in je leven.

Teamgenoten

Je werkt samen met je coördinator, in dit geval de Coördinator Communicatie, en de andere communicatiemandatarissen. Afhankelijk van de tak van LOKO die je opvolgt, werk je ook samen met de mandatarissen binnen die afdeling.

Hoe werkt de aanstelling?

Je wordt in contact gebracht met een huidige mandataris Communicatie: die legt je uit wat het mandaat verder allemaal inhoudt en brengt je op de hoogte van recente dossiers. Ben je overtuigd? Joepie! Dan mag je je kandidatuur per mail indienen bij loko@loko.be, bestaande uit je CV en een motivatiebrief. Vervolgens ontvang je de vragen die je dient voor te bereiden voor je verkiezing. Daarna doorloop je de verkiezingsprocedure op de Algemene Vergadering. Maak je geen zorgen! Het klinkt misschien allemaal wat eng, maar je staat er op geen enkel moment alleen voor: het LOKO-team begeleidt je met veel plezier en staat altijd klaar om je te helpen.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!