Mandataris Evenementen copy

De mandatarissen Evenementen zijn alleen aanwezig in een jaar waarin LOKO een Beiaardcantus organiseert. Zij spelen een essentiële rol in de ondersteuning van de Coördinator Evenementen bij de organisatie ervan. Ook bij de voorbereiding en uitvoering van andere LOKO-evenementen zoals de Plan Sjarels of de LOKO Midweek, speelt de mandataris Evenementen een belangrijke functie.

Plaatsen: 2

Wat voor profiel zoeken we?

Je hebt interesse in het organiseren van Leuvense evenementen voor studenten. Je hebt een sterke passie voor studentikoziteit in de brede zin. Je bezit een grote verantwoordelijkheidszin en bent bereid om je handen uit de mouwen te steken.

Tijdsbesteding

Afhankelijk van de aankomende evenementen van LOKO, volg je de vergaderingen en ontwikkelingen mee op en denk je actief mee na over de praktische uitvoering ervan. Daarnaast werk je samen met je team originele ideeën uit voor interne LOKO-events zoals de Midweek of het kerstfeestje, en zorg je voor een catchy thema voor de Studentenwelkom of de verschillende LOKO Plan Sjarels. Je bent gemotiveerd om te helpen met evenementen allerlei en bent bereid om je in te zetten tijdens opbouw, verloop en afbraak ervan.

Vergaderingen

Als mandataris bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk voldoende gespreid en valt het allemaal goed mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp. We zijn allemaal vrijwilligers onder elkaar.

ALGEMEEN BUREAU

Als mandataris ben je lid van het Algemeen Bureau (AB). Daar komen alle medewerkers van LOKO samen en wordt de vooruitgang besproken die de afgelopen periode gemaakt is. Het AB vindt tweewekelijks plaats tijdens de lesweken en wordt meestal gevolgd door een kleine teambuilding: het après-AB.

ALGEMENE VERGADERING & WV STUDENTENBELEID

Afwisselend met het AB vindt tweewekelijks op vrijdagavond ook de Algemene Vergadering (AV) & Werkvergadering (WV) Studentenbeleid plaats. Op de AV worden bestuurszaken betreffende de interne organisatie van LOKO besproken, op de WV Studentenbeleid behandelen we vertegenwoordigingsmaterie. Daar komen alle studentenvertegenwoordigers van de studentenkringen samen om standpunten in te nemen en knopen door te hakken over zaken die hun studenten aanbelangen. Als mandataris ben je nodig om een bepaald agendapunt voor te stellen, of om je LOKOllega’s mentaal te steunen. Na de AV/WV trekken we naar een fakbar om elkaar wat beter te leren kennen!

MANDAATSVERGADERINGEN

Afhankelijk van je functie, maak je ook deel uit van die vergaderingen waar je specifiek voor verkozen wordt. Het aantal vergaderingen is heel erg beperkt: je staat mee klaar op de vergaderingen in het begin van het jaar op te nemen voor de Studentenwelkom. Je woont alle vergaderingen van de Commissievergadering (CV) Beiaardcantus bij en eventuele andere teamvergaderingen. Je staat mee in voor de opvolging van de Werkgroep (WG) Studentikoziteit.

Wat wordt er van je verwacht?

Je zet je in als gemotiveerde en sociaal geëngageerde vrijwilliger met loyaliteit naar LOKO toe. Je neemt zelf initiatief en bent een goede teamspeler. Je zet het tot in de puntjes uitwerken van evenementen steeds op de eerste plaats en ondersteunt je LOKOllega’s waar mogelijk. Je levert extra inzet in periodes met veel evenementen, in de mate van het mogelijke.

Wat krijg je ervoor terug?

Lid zijn van LOKO is deel uitmaken van een supertof team vol gemotiveerde studenten. Je krijgt de kans om te leren vergaderen en samenwerken en om bovendien veel interessante mensen te leren kennen. Je hebt de kans om mee te werken aan de organisatie van middelgrote tot grote evenementen. Je kan effectieve verbeteringen verwezenlijken voor de Leuvense studenten en leert nuttige skills bij voor later in je leven.

Teamgenoten

Je werkt nauw samen met de Coördinator Evenementen en je medemandataris. Ook binnen het volledige Beiaardcantusteam ben je verantwoordelijk voor één van de deelaspecten. Binnen het AB van LOKO ben je ook in staat om met alle mandatarissen samen te werken in het kader van een evenement. Je combineert zo de samenwerking met verschillende organisaties met steeds als doel om het beste evenement te organiseren voor de Leuvense student.

Hoe werkt de aanstelling?

Je wordt in contact gebracht met een huidige mandataris Evenementen: die legt je uit wat het mandaat verder allemaal inhoudt en brengt je op de hoogte van recente dossiers. Ben je overtuigd? Joepie! Dan mag je je kandidatuur per mail indienen bij loko@loko.be, bestaande uit je CV en een motivatiebrief. Vervolgens ontvang je de vragen die je dient voor te bereiden voor je verkiezing. Daarna doorloop je de verkiezingsprocedure op de Algemene Vergadering. Maak je geen zorgen! Het klinkt misschien allemaal wat eng, maar je staat er op geen enkel moment alleen voor: het LOKO-team begeleidt je met veel plezier en staat altijd klaar om je te helpen.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!