Mandataris Mobiliteit copy

Velo combineert sociale tewerkstelling met goedkope fietsmobiliteit. Als mandataris Mobiliteit volg je de werking van Velo op en zetel je in de Raad van Bestuur (RvB) en Algemene Vergadering (AV) om er de mening van de studenten te vertegenwoordigen. Bovendien onderhoud je een goed contact met de stad en/of de politie om projecten uit te werken rond sensibilisering van studenten qua Leuvense mobiliteit.

Plaatsen: 2

Wat voor profiel zoeken we?

We zoeken geëngageerde en integere studentenvertegenwoordigers met verantwoordelijkheidszin. Je kan zelfstandig werken en hebt of maakt een voeling met de concepten van mobiliteit, duurzaamheid en sociale economie. Een beperkte basis economisch inzicht is een meerwaarde, maar geen must.

Tijdsbesteding

Je bent mee met de initiatieven en de projecten binnen Velo en vertegenwoordigt er actief de belangen van de Leuvense studenten. Je detecteert problemen als die zich stellen en je werkt daarbij oplossingsgericht. Je blijft op de hoogte van de gebeurtenissen inzake belangrijke dossiers en ontwikkelingen, en je ontvangt en leest verslagen en documenten met betrekking tot de RvB’s en AV’s. Naast het opvolgen van de werking van Velo, werk je nauw samen met de stad/politie rond sensibilisering qua mobiliteit in Leuven. Je houdt studenten op de hoogte van en maakt hen attent op onder andere het opvolgen van de verkeersregels, het belang van eenrichtingsstraten, het gebruik van fietslichtjes… Ten slotte licht je de Algemene Vergadering regelmatig in over de stand van zaken.

Vergaderingen

Als mandataris bij LOKO hoor je ook een aantal vergaderingen bij te wonen. De hoeveelheid vergaderingen kan erg uitgebreid lijken. In de praktijk zijn ze gewoonlijk voldoende gespreid en valt het allemaal goed mee. Als je een keer niet kan, is dat ook geen ramp. We zijn allemaal vrijwilligers onder elkaar.

ALGEMEEN BUREAU

Als mandataris ben je lid van het Algemeen Bureau (AB). Daar komen alle medewerkers van LOKO samen en wordt de vooruitgang besproken die de afgelopen periode gemaakt is. Het AB vindt tweewekelijks plaats tijdens de lesweken en wordt meestal gevolgd door een kleine teambuilding: het après-AB.

ALGEMENE VERGADERING & WV STUDENTENBELEID

Afwisselend met het AB vindt tweewekelijks op vrijdagavond ook de Algemene Vergadering (AV) & Werkvergadering (WV) Studentenbeleid plaats. Op de AV worden bestuurszaken betreffende de interne organisatie van LOKO besproken, op de WV Studentenbeleid behandelen we vertegenwoordigingsmaterie. Daar komen alle studentenvertegenwoordigers van de studentenkringen samen om standpunten in te nemen en knopen door te hakken over zaken die hun studenten aanbelangen. Als mandataris ben je nodig om een bepaald agendapunt voor te stellen, of om je LOKOllega’s mentaal te steunen. Na de AV/WV trekken we naar een fakbar om elkaar wat beter te leren kennen!

MANDAATSVERGADERINGEN

Afhankelijk van je functie, maak je ook deel uit van die vergaderingen waar je specifiek voor verkozen wordt. Je zetelt in de RvB van Velo, die vijf keer per academiejaar doorgaat, en de AV van Velo, die twee keer per jaar doorgaat. Naast de vergaderingen van Velo, zit je sporadisch samen met diensten van de stad of de instelling om bepaalde mobiliteitsinitiatieven te bespreken.

Wat wordt er van je verwacht?

Je zet je in als gemotiveerde vrijwilliger met loyaliteit naar LOKO toe. Je zet de vertegenwoordiging van studenten steeds op de eerste plaats en ondersteunt je LOKOllega’s waar mogelijk.

Wat krijg je ervoor terug?

Lid zijn van LOKO is deel uitmaken van een supertof team vol enthousiaste studenten. Je kan effectieve verbeteringen verwezenlijken voor de Leuvense studenten en leert nuttige skills bij voor later in het leven.

Teamgenoten

Je werkt samen met je coördinator, in dit geval de voorzitter van LOKO, en de andere studentenvertegenwoordiger in de RvB van Velo.

Hoe werkt de aanstelling?

Je wordt in contact gebracht met een huidige mandataris Mobiliteit: die legt je uit wat het mandaat verder allemaal inhoudt en brengt je op de hoogte van recente dossiers. Ben je overtuigd? Joepie! Dan mag je je kandidatuur per mail indienen bij loko@loko.be, bestaande uit je CV en een motivatiebrief. Vervolgens ontvang je de vragen die je dient voor te bereiden voor je verkiezing. Daarna doorloop je de verkiezingsprocedure op de Algemene Vergadering. Maak je geen zorgen! Het klinkt misschien allemaal wat eng, maar je staat er op geen enkel moment alleen voor: het LOKO-team begeleidt je met veel plezier en staat altijd klaar om je te helpen.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!