How 2 Beiaardcantus

Alle praktische info over de Beiaardcantus op een rijtje

Wachtrij en inkom

De wachtrij wordt opgezet vanaf 14 uur. Studenten die vóór dat tijdstip op het Ladeuzeplein een poging ondernemen om een rij te vormen, zullen worden weggestuurd. De wachtrij zal over het volledige Herbert Hooverplein lopen, met het beginpunt aan de kant van het Sint-Donatuspark (zie grondplan 1).

De weergoden zijn ons goed gezind! LOKO zal water voorzien voor studenten in de wachtrij, maar we moedigen iedereen aan om op voorhand voldoende te drinken. Eigen non-alcoholische drank is toegestaan in de wachtrij, niet op het terrein. Zowel in de wachtrij als op het terrein is eigen alcohol NIET toegestaan. LOKO behoudt zich het recht om drank in beslag te nemen en toegang te weigeren aan studenten die dronken aankomen op het evenement.

VERGEET ZEKER JE STUDENTENKAART NIET!!! Je studentenkaart geldt als toegangsticket. Zonder kaart kom je dus niet binnen. Aan de kassa wordt je studentenkaart gescand (een foto van je kaart is dus niet voldoende). Nadien krijg je een bandje, een beiaardcantusbeker en een sticker met de tekst van Leuvens Schoonheid (die je in je codex kan plakken). De deuren sluiten om 18 uur. Nadien kan je NIET meer binnen. Op tijd komen is dus de boodschap.

Binnen = binnen, buiten = buiten

Tijdschema

14u: wachtrij opent

16u: deuren openen

18u: io vivat → deuren sluiten

22u: einduur

Eten en drinken

Cantussen op een lege maag loopt zelden goed af. Probeer zeker op voorhand al een fondke te leggen. Eten in de wachtrij is toegestaan (en wordt ten zeerste aangeraden). Bij het binnenkomen zorg je ervoor dat je geen eigen eten meer op zak hebt. Op het terrein zelf zal een frietkot staan (zie grondplan 2). Houd er wel rekening mee dat hier een lange wachtrij van hongerige cantussers kan ontstaan.

Op elke tafel zal een waterkan staan. Drink dus af en toe eens een waterke.

Alle drankopties nog eens op een rijtje:

  • Stella Artois
  • Hoegaarden Rosé
  • Stella Artois 0,0
  • Water

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers kunnen binnen via de shiftersingang (op grondplan 2: de ingang aan de rechterzijde, bij het Rode Kruis-tentje). Zij mogen bijgestaan worden door 1 begeleider, die ook via de shiftersingang binnen mag. De rolstoeltoegankelijke toiletten staan aangegeven op grondplan 2.

Fietsenstalling

Op het Herbert Hooverplein wordt een fietsenstalling ingericht. Op grondplan 1 kan je zien waar die zal komen. Op de fonteinen op het plein worden GEEN fietsen geplaatst! De organisatie raadt aan om zoveel mogelijk te voet te komen. Als je er toch voor kiest om met de fiets te komen, zorg je ervoor dat je fiets ten laatste om 23 uur weg is uit de fietsenstalling. Fietsen die na 23 uur nog in de fietsenstalling staan, zullen weggehaald worden.

Nuttige tips

Wear SPF!!!

Drink water!!!

BYOC (bring your own codex)!!!

Beiaardcantus Grondplan 1
Beiaardcantus Grondplan 2

Send us a message

Do you have a question or do you just want to have a nice chat?
Contact or visit us!