Uitleendienst en bestelwagen

Bekijk hier het aanbod uit onze uitleendienst en lees hoe je de bestelwagen kan reserveren.

Four women embracing each other while smiling 1198174

Uitleendienst

Bij LOKO Centraal kan je als Leuvense kring of vereniging allerlei materiaal uitlenen. Voor Leuvense kringen en erkende verenigingen is het zelfs gratis! Je hoeft enkel waarborg te betalen.

 • Op LOKO Centraal ('s-Meiersstraat 5) kunnen erkende verenigingen, kringen en studenten terecht voor de bakfiets, beamers, stewardjassen, projectieschermen, cantuskannen... Ook het vroegere aanbod van de uitleendienst van LOKO Sport is nu terug te vinden op LOKO Centraal.

  http://lokoleuven.lend-engine-...

 • Vind je niet wat je zoekt? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de uitleendienst van Stura. https://www.sturakuleuven.be/o...

Cashloze uitleendienst

!OPGELET: De LOKO uitleendienst is cashfree, waardoor de waarborg overgeschreven dient te worden.

 • Stort het gepaste bedrag (max. 500 euro) op naam van DIDO VZW met rekeningnummer BE22 0011 4801 9147 met vermelding "Waarborg [Kring/Vereniging] uitleendienst LOKO [Datum reservatie]".
 • Het Maximum bedrag is altijd €500, ook indien je voor meer dan dit bedrag uitleent.
 • Neem een digitaal of uitgeprint bewijs van overschrijving mee bij ophaling van het materiaal.

Vaste waarborg

We werken vanaf nu met een contract om de vaste waarborg elk jaar opnieuw te bevestigen. In het begin van elk academiejaar stuurt LOKO jullie een nieuw contract toe. Jullie hoeven dus niet meer zelf hierachter te vragen.
De bedragen veranderen ook. De vaste waarborg zal vanaf nu standaard €300 euro zijn. De vaste waarborg van €100 verdwijnt dus. De vaste waarborg van €500 verdwijnt in principe ook, tenzij jullie kring/vereniging regelmatig het busje van de CLD via LOKO gebruikt. Als dat het geval is, kan jullie vereniging een vaste busjeswaarborg aangaan van €500 ipv €300.
(Opmerking: Als je niet de busjeswaarborg wilt maar toch eens een keer of twee het busje wilt lenen per jaar, stort je gewoon op dat moment eenmalig een extra €200 naar LOKO als busjeswaarborg, die je dan achteraf terug krijgt)

Alle waarborg die ingehouden wordt wegens schade of dergelijke, wordt gefactureerd op het einde van het
semester. Deze factuur moet betaald worden om de vaste waarborg aan te vullen tot het oorspronkelijke bedrag.

De kring/vrije vereniging krijgt op het einde van het tweede semester, wanneer de uitleendienst van LOKO sluit, de keuze om ofwel de waarborg terug aan te vullen voor het daaropvolgende academiejaar, ofwel de waarborg terug te vragen, waarbij ze het oorspronkelijke bedrag, minus de eventuele ingehouden waarborg op de factuur, teruggestort krijgen.

Loko background

Bakfietsen - KU Leuven Green Office

LOKO biedt twee bakfietsen van de KU Leuven Green Office gratis aan in de uitleendienst.

Zijn alle twee de bakfietsen al uitgeleend? Dan kan je nog altijd op de website van KU Leuven Green Office kijken of daar nog bakfietsen beschikbaar zijn!

Bestelwagen

Zoek je nog een manier om spullen te verplaatsen voor je evenement? Geen bestelwagen gevonden maar wel een bestuurder? Dan hebben wij een oplossing voor jullie!

De Centrale Logistieke Dienst (CLD) van de KU Leuven stelt via LOKO een bestelbusje ter beschikking voor Kringen en erkende Vrije Verenigingen. U betaalt enkel voor de gebruikte brandstof.

Meer info over de bestelwagen kunnen jullie vinden in het Contract Bestelwagen (zie knop hieronder) . Jullie moeten dit ook steeds ondertekenen en doorsturen naar loko@loko.be nadat jullie reservatie is bevestigd.

HOE?

Een kring of vereniging kan het voertuig reserveren door contact op te nemen met de staf centraal van LOKO via loko@loko.be.

Dat moet minimum één week op voorhand aangevraagd worden en de aanvraag zelf mag niet meer dan een maand in de toekomst liggen. De staf centraal kijkt de beschikbaarheid na bij de CLD van de KU Leuven.

Om het voertuig te reserveren bij LOKO zijn volgende gegevens vereist:

 • Naam, mailadres, telefoonnummer en studentennummer van de bestuurder
 • Studentenkring of -vereniging
 • Reden van transport
 • Concreet tijdstip van ophalen en terugbrengen (datum + uur). Ophalen kan elke weekdag tussen 8u en 16u30.

WAARBORG & CONTRACT

Indien het voertuig beschikbaar is, stuurt de kring of vereniging het contract ingevuld en gesigneerd terug door. Je schrijft ook de €500 waarborg over op naam van DIDO VZW met rekeningnummer BE22 0011 4801 9147 met vermelding "Waarborg [Kring/Vereniging] Bestelbusje LOKO [Datum reservatie]".

 • Daarna kan de bestuurder het voertuig afhalen in Heverlee bij de CLD, Willem de Croylaan 36, 3001 Leuven. Je studentenkaart is noodzakelijk om de sleutel van het voertuig in ontvangst te nemen.

WAAR?

De bestelwagen mag enkel ingezet worden voor gebruik in de regio Leuven. De bestelwagen wordt idealiter gebruikt om materiaal te vervoeren dat niet afkomstig is uit de uitleendienst van de KU Leuven.

WAT?

Het gaat om een bestelwagen zonder laadklep waarvoor je een rijbewijs B nodig hebt. Er zijn een aantal modellen beschikbaar. Als je specifieke afmetingen van de wagen nodig hebt, stuur je naar loko@loko.be voor extra informatie.

BRANDSTOF

Het voertuig wordt met een volle brandstoftank aangeleverd en moet ook met een volle tank weer ingeleverd worden. De kosten voor het voltanken betaal je zelf!

WIE?

Het dienstvoertuig kan enkel geleend worden door studentenkringen of vrije verenigingen erkend door LOKO.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!