Uitleendienst en bestelwagen

Bekijk hier het aanbod uit onze uitleendienst en lees hoe je de bestelwagen kan reserveren.

Four women embracing each other while smiling 1198174

Tijdelijk andere openingsuren voor de uitleendienst

Omwille van de maatregelen omtrent het coronavirus, hanteert de uitleendienst tijdelijk beperkte openingsuren. We openen onze deuren twee namiddagen per week! Heb je ons nodig voor een noodgeval? Stuur dan een mailtje naar loko@loko.be.

Bedankt voor het begrip. Stay safe!

Uitleendienst

Bij LOKO Centraal kan je allerlei materiaal uitlenen. Voor kringen en erkende verenigingen is het zelfs gratis! Je hoeft enkel waarborg te betalen.

  • Op LOKO Centraal (Minderbroedersstraat 10) kunnen erkende verenigingen, kringen en studenten terecht voor de bakfiets, beamers, stewardvesten, knijptangen voor polsbandjes, projectieschermen, cantuskannen... Ook het vroegere aanbod van de uitleendienst van LOKO Sport is nu terug te vinden op LOKO Centraal.
  • Op LOKO Sport kan je enkel nog de bakfiets uitlenen.

Cashloze uitleendienst

! OPGELET: De LOKO uitleendienst probeert vanaf academiejaar 2020-2021 zoveel mogelijk cashloos te werken en prefereert dus dat de waarborg overgeschreven wordt.

  • Waarborg via overschrijving betalen? Stort het gepaste bedrag (max. 500 euro) op naam van DIDO VZW met rekeningnummer BE22 0011 4801 9147 met vermelding "Waarborg [Kring/Vereniging] uitleendienst LOKO [Datum reservatie]". Neem een digitaal of uitgeprint bewijs van overschrijving mee bij ophaling van het materiaal.
  • Waarborg toch cash betalen? Neem het gepaste bedrag mee (max. 500 euro) en laat op voorhand iets weten.

Bestelwagen

Op zoek naar een voertuig om materiaal te vervoeren naar de locatie van jouw studentenactiviteit? Heb je geen bestelwagen gevonden, maar wel een chauffeur? Dan hebben wij de oplossing voor jou!

De Centrale Logistieke Diensten (CLD) van de KU Leuven stelt via LOKO een dienstvoertuig van de KU Leuven ter beschikking van de kringen en erkende vrije verenigingen.

WAT?

Het gaat om een bestelwagen zonder laadklep (Renault Master) waarvoor je een rijbewijs B nodig hebt. De wagen heeft een maximum laadvermogen van 1200 kg. (afmetingen laadruimte: 2,55m lang – 1,25m breed – 1,85m hoog). De totale hoogte van het voertuig is 2,50m.

WIE?

Het dienstvoertuig kan enkel geleend worden door studentenkringen of vrije verenigingen erkend door LOKO.

WAAR?

De bestelwagen mag enkel ingezet worden voor gebruik in de regio Leuven. De bestelwagen is immers al wat ouder en daarom niet meer geschikt voor lange afstanden. De bestelwagen wordt idealiter gebruikt om materiaal te vervoeren dat niet afkomstig is uit de uitleendienst van de KU Leuven.

HOE RESERVEREN?

Een kring of vereniging kan het voertuig reserveren door contact op te nemen met de staf centraal van LOKO via loko@loko.be of 016/32 59 05.

Dat moet minimum een week op voorhand gebeuren. De staf centraal kijkt de beschikbaarheid na bij de CLD van de KU Leuven. Er kunnen aanvragen ingediend worden om het voertuig op regelmatige basis te gebruiken. Zo kan je het voertuig bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand reserveren. Het voertuig kan maximaal voor 24 uur gereserveerd worden, maar uitzonderingen hierop worden soms toegestaan.

Om het voertuig te reserveren bij LOKO zijn volgende gegevens vereist:

  • Naam, mailadres, telefoonnummer en studentennummer van de bestuurder
  • Studentenkring of -vereniging
  • Reden van transport
  • Concreet tijdstip van ophalen en terugbrengen (datum + uur). Ophalen kan elke weekdag tussen 8u en 16u30.

Indien het voertuig beschikbaar is, komt de kring of vereniging langs op het LOKO-kantoor (Minderbroedersstraat 10) om het contract te ondertekenen en de waarborg van €500 (via overschrijving!) te betalen. Daarna kan de bestuurder het voertuig afhalen in Heverlee bij de CLD. Je studentenkaart is noodzakelijk om het voertuig te starten.

BRANDSTOF

Het voertuig wordt met een volle brandstoftank aangeleverd en moet ook met een volle tank weer ingeleverd worden.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!