Uitleendienst en bestelwagen

Bekijk hier het aanbod uit onze uitleendienst en lees hoe je de bestelwagen kan reserveren.

Four women embracing each other while smiling 1198174

Uitleendienst

Bij LOKO Centraal kan je als Leuvense kring of vereniging allerlei materiaal uitlenen. Voor Leuvense kringen en erkende verenigingen is het zelfs gratis! Je hoeft enkel waarborg te betalen.

 • Op LOKO Centraal ('s-Meiersstraat 5) kunnen erkende verenigingen, kringen en studenten terecht voor de bakfiets, beamers, stewardjassen, projectieschermen, cantuskannen... Ook het vroegere aanbod van de uitleendienst van LOKO Sport is nu terug te vinden op LOKO Centraal.

  https://uitleendienst.loko.be/

 • Op LOKO Sport kan je enkel nog de bakfiets uitlenen.
 • Vind je niet wat je zoekt? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de uitleendienst van Stura. https://uitleendienst.stura.be...

Cashloze uitleendienst

!OPGELET: De LOKO uitleendienst is cashfree, waardoor de waarborg overgeschreven dient te worden.

 • Stort het gepaste bedrag (max. 500 euro) op naam van DIDO VZW met rekeningnummer BE22 0011 4801 9147 met vermelding "Waarborg [Kring/Vereniging] uitleendienst LOKO [Datum reservatie]".
 • Het Maximum bedrag is altijd €500, ook indien je voor meer dan dit bedrag uitleent.
 • Neem een digitaal of uitgeprint bewijs van overschrijving mee bij ophaling van het materiaal.

Vaste waarborg

Kringen en erkende vrije verenigingen kunnen ook een vaste waarborg betalen van €100 of €500. Deze waarborg dient binnen het huidige werkingsjaar als waarborg voor alle uitleen binnen de uitleendienst van LOKO. Het maakt niet uit of het bedrag van de gevraagde waarborg de vaste waarborg overschrijdt of niet.

Alle waarborg die ingehouden wordt wegens schade of dergelijke, wordt gefactureerd op het einde van het
semester. Deze factuur moet betaald worden om de vaste waarborg aan te vullen tot het oorspronkelijke bedrag.

De kring/vrije vereniging krijgt op het einde van het tweede semester, wanneer de uitleendienst van LOKO sluit, de keuze om ofwel de waarborg terug aan te vullen voor het daaropvolgende academiejaar, ofwel de waarborg terug te vragen, waarbij ze het oorspronkelijke bedrag, minus de eventuele ingehouden waarborg op de factuur, teruggestort krijgen.

Loko background

Bakfietsen - KU Leuven Green Office

LOKO biedt twee bakfietsen van de KU Leuven Green Office gratis aan in de uitleendienst, eentje in die van Centraal en eentje in die van Sport die je kan afhalen in Heverlee. Voor bakfietsen hoef je bovendien geen waarborg te betalen!

Zijn alle twee de bakfietsen al uitgeleend? Dan kan je nog altijd op de website van KU Leuven Green Office kijken of daar nog bakfietsen beschikbaar zijn!

Bestelwagen

Zoek je nog een manier om spullen te verplaatsen voor je evenement? Geen bestelwagen gevonden maar wel een bestuurder? Dan hebben wij een oplossing voor jullie!

De Centrale Logistieke Dienst (CLD) van de KU Leuven stelt via LOKO een bestelbusje ter beschikking voor Kringen en erkende Vrije Verenigingen. U betaalt enkel voor de gebruikte brandstof.

Meer info over de bestelwagen kunnen jullie vinden in het Contract Bestelwagen 2022-2023 (zie knop hieronder) . Jullie moeten dit ook steeds ondertekenen en doorsturen naar Loko@loko.be nadat jullie reservatie is bevestigd.

HOE?

Een kring of vereniging kan het voertuig reserveren door contact op te nemen met de staf centraal van LOKO via loko@loko.be.

Dat moet minimum een week op voorhand gebeuren. De staf centraal kijkt de beschikbaarheid na bij de CLD van de KU Leuven. Er kunnen aanvragen ingediend worden om het voertuig op regelmatige basis te gebruiken. Zo kan je het voertuig bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand reserveren. Het voertuig kan maximaal voor 24 uur gereserveerd worden, maar uitzonderingen hierop worden soms toegestaan.

Om het voertuig te reserveren bij LOKO zijn volgende gegevens vereist:

 • Naam, mailadres, telefoonnummer en studentennummer van de bestuurder
 • Studentenkring of -vereniging
 • Reden van transport
 • Concreet tijdstip van ophalen en terugbrengen (datum + uur). Ophalen kan elke weekdag tussen 8u en 16u30.

WAARBORG & CONTRACT

Indien het voertuig beschikbaar is, komt de kring of vereniging langs op het LOKO-kantoor ('s-Meiersstraat 5) om het contract te ondertekenen. Je schrijft ook de €500 waarborg over op naam van DIDO VZW met rekeningnummer BE22 0011 4801 9147 met vermelding "Waarborg [Kring/Vereniging] Bestelbusje LOKO [Datum reservatie]".

 • Daarna kan de bestuurder het voertuig afhalen in Heverlee bij de CLD, Willem de Croylaan 36, 3001 Leuven. Je studentenkaart is noodzakelijk om het voertuig te starten dus neem deze zeker mee!

WAAR?

De bestelwagen mag enkel ingezet worden voor gebruik in de regio Leuven. De bestelwagen is immers al wat ouder en daarom niet meer geschikt voor lange afstanden. De bestelwagen wordt idealiter gebruikt om materiaal te vervoeren dat niet afkomstig is uit de uitleendienst van de KU Leuven.

WAT?

Het gaat om een bestelwagen zonder laadklep (Renault Master) waarvoor je een rijbewijs B nodig hebt. De wagen heeft een maximum laadvermogen van 1200 kg. (afmetingen laadruimte: 2,55m lang – 1,25m breed – 1,85m hoog). De totale hoogte van het voertuig is 2,50m.

BRANDSTOF

Het voertuig wordt met een volle brandstoftank aangeleverd en moet ook met een volle tank weer ingeleverd worden. De kosten voor het voltanken betaal je zelf!

WIE?

Het dienstvoertuig kan enkel geleend worden door studentenkringen of vrije verenigingen erkend door LOKO.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!