Hoe je gedragen op straat/in het café?

Je kotfeest was een succes, nu op naar het café! Ook hiervoor geven we je graag enkele tips mee:

LOKO Website banner kleiner

1. Zat zijn is niet fijn (voor je vrienden)

Tip nummer één: zorg ervoor dat je niet ladderzat in de fakbar of op café aankomt! Niks zo vervelend als de volgende ochtend beseffen dat je met je zatte kop mensen hebt lastiggevallen of door je vrienden naar huis moest worden gedragen.

2. Respect voor de rest

Willen je vrienden geen pintje meer? Hebben ze genoeg shotjes achterover gekletst? Respecteer hun beslissingen en dring er niet op aan alcohol te drinken als ze daar geen zin in hebben.

3. Samen uit, samen thuis

Pas op voor zwerfvuil: raap uw vrienden terug bijeen. Laat niemand achter wanneer ze te veel gedronken hebben.

4. GAS?! Denkt na voor ge doet!

Op de hoogte van de GAS-wetgeving? Wildplassen, nachtlawaai, vandalisme en het niet luisteren naar of beledigen van de politie kan je een boete tot €350 opleveren. Logisch, toch? Je deftig gedragen is de boodschap!

5. Geen alcohol op't straat - of een boete in uw post

Voor iedereen die al eens graag een wandeling maakt in het gezelschap z’n favoriete drankje: met alcohol over straat lopen is na 00u verboden! Deze GAS-regel is veel minder gekend, maar ook hier kan een prijskaartje tot €350 aan vasthangen.

Loko background


De campagne kadert binnen het Lazarus-project, dat de onverantwoorde alcoholconsumptie in Leuven met tien procent wil doen dalen tegen het einde van 2020.

LOKO, Lazarus en haar partners hopen een cultuur te creëren waarin studenten er bewust voor kiezen om minstens één avondje per week op een verantwoorde manier om te gaan met alcohol, tijdens maar ook zeker na de campagne.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!