1. Een gewaarschuwd man is er twee waard

Stel het u maar eens voor. Ge zijt net onder de wol gekropen. Klaar om te genieten van een heerlijke nachtrust, wanneer boven uw hoofd plots het nieuwe Woodstock begint. Luide muziek, roepende mensen en gevoos op de gang. Niet echt aangenaam voor uw buren als ge onverwacht een grote voordrink organiseert. Waarschuw ze daarom vooraf en probeer de geluidshinder te beperken.

2. Kebab is de chape. Eet iets voor ge drinkt

‘Een fond’ke leggen’ voor het feesten: mythe of waarheid? Het antwoord is niet alleen waarheid, more like 100% noodzakelijk. Een goed gevulde maag zal ervoor zorgen dat die pintjes minder snel in uw bloedbaan terechtkomen. Dus leg een goei ‘fondke’. Die calorieën danst ge er toch af.

3. Laat komen is enkel een prestatie in bed

Uw lief apprecieert misschien niet dat ge vroeg komt, maar wij wel. Vertrek daarom op tijd naar het echte feest. Dat is niet enkel aangenaam voor uw buren: maar ook voor u: meer tijd om ongegeneerd te dansen!

4. Uw charisma reikt ver genoeg, ge hoeft niet zo te roepen

Als we het streng zouden spelen, namen we er waarschijnlijk artikel 414 van het Leuvense politiereglement bij. Maar geef nu toe, eigenlijk weet ge ook zelf wanneer het tijd is om uw mond te houden. Denk voor de verandering eens niet alleen aan uzelf, maar ook aan uw stadsgenoten tijdens uw volgende nachtwandeling door de Leuvense straten.

5. Beyoncé scoort met haar billen, niet met haar promille

Herinnert ge de mensen nog die ge leerde kennen in de toiletten van de fakbar? Weet ge nog de zotte dancemoves die uw beste vriend geheel onverwachts bovenhaalde in die club? Uitgaan en uw studententijd draait om die kleine leuke dingen. (Veel) alcohol nodig om plezier te maken? Dat is zo overrated! Wees eens een avondje high on music of misschien zelfs drunk in love.

6. Laat het mixen maar aan de DJ’s over

Verschillende soorten alcohol mixen is niet het allerbeste idee. Ge wordt er sneller misselijk van en de kater zal de volgende ochtend sterker aanwezig zijn. Ge selecteert dus best vooraf een drankje voor de hele avond. Alvast onze excuses voor de keuzestress.

7. Blus met water, de rest komt later

Water kan letterlijk uw leven redden. En nee, dan hebben we het niet enkel over brandweermannen en hun slangen. Ook gij kunt tijdens een uitgaansnacht best uw maag af en toe eens blussen met water. Luister nu maar gewoon naar ons advies. Say goodbye to your kater en bedank ons later.

8. Met het wereldrecord pintjes, maakt ge echt geen nieuwe vriendjes

Dacht gij ooit al eens van “wauw, hoe sexy ziet die eruit?” toen ge iemand lam tegen de muur van de fakbar zag liggen? Nee? Dat dachten we al. Té veel alcohol in je bloed is een look die niemand goed staat. Breng uw studententijd niet door tegen een muur. Trek erop uit en maak herinneringen die het waard zijn om niet in een black-out te verdwijnen.

9. Er is een verschil tussen de pot en de gevel van uw kot

Het menselijke lichaam kan, zoals geweten, veel verschillende sappen produceren. Tijdens een avondje stappen wordt deze productie vaak ook nog eens een versnelling hoger geschakeld. Rekening houden met die overmatige productie is niet alleen handig voor de hardwerkende eigenaars van bv. cafés, maar ook voor uzelf. Want zeg nu zelf: ge geeft uw zuurverdiende centjes ’s nachts toch liever uit aan een heerlijke kebab dan aan een GAS-boete?

10. Pas op voor zwerfvuil: raap uw vrienden terug bijeen

Studeren in Leuven, dat is vrienden maken voor het leven. En goede vrienden, die zorgen voor elkaar. Ga daarom altijd feesten onder het motto ‘samen uit, samen thuis’. Schaar indien nodig uw vrienden bijeen en zie erop toe dat ze heelhuids op hun persoonlijke vuilnisbelt worden afgeleverd. Alleen. Of samen. Dat is jullie zaak.

Loko background


De campagne kadert binnen het Lazarus-project, dat de onverantwoorde alcoholconsumptie in Leuven met tien procent wil doen dalen tegen het einde van 2020.

LOKO, Lazarus en haar partners hopen een cultuur te creëren waarin studenten er bewust voor kiezen om minstens één avondje per week op een verantwoorde manier om te gaan met alcohol, tijdens maar ook zeker na de campagne.

Contact opnemen?

Heb je een vraag, opmerking of wil gewoon even fijn bijpraten? Neem contact op met ons of spring eens binnen!